Om oss

Om Nimbus Öckerö

Nimbusgården erbjuder lunch, café, boende och utrymmen för konferenser med en fantastisk närhet till havet i Göteborgs skärgård. Vi har öppet året om och här är det lätt att ta sig ett dopp med eller utan bastu. Vi ligger strax intill Öckerö färjeläge. Här finns även Nimbuskyrkan och flera andra verksamheter.

 

Kort historik

Nimbus på Öckerö har funnits i drygt 20 år och innefattar Nimbusgården och Nimbuskyrkan.

Året 1999 togs första spadtaget. Det var Öckerö Missionsförsamling som tidigare varit trångbodda i sina lokaler mitt på ön, som hade fått möjligheten att köpa Nimbus Boats gamla varvsområde. Namnet Nimbus som betyder strålglans fick församlingen lov att använda i överenskommelse med båttillverkaren. Att förverkliga drömmar och visioner om en kyrka, vandrarhem, café mm, var ett ”trossteg” för församlingen, både när det gällde finansiering och arbetskraft. Ett mycket stort ideellt arbete utfördes under byggtiden.

2019 har vi glädjen att återigen erbjuda nybyggda fina utrymmen för våra gäster, nämligen sjöbodar för övernattning ute på bryggan där också ett konferensrum är beläget. För båtgästerna finns även ny serviceanläggning.

Nimbusgården drivs affärsmässigt och Nimbuskyrkan, Öckerö Missionsförsamling är ägare. För att främja en familjär plats, har vi alkoholfri policy i våra allmänna lokaler.

 

Vår vision

Vi vill vara en öppen och tillgänglig mötesplats för alla.
Vår önskan är att varje gäst skall känna sig sedd och välkommen.