Projekt

Nimbusgården AB önskar att få göra gästhamnen på området mer attraktiv för allmänheten.

En badbrygga utåt havet är en önskan. För våra bastu-gäster fungerar hörnan i hamnen bra för bad vintertid. Sommartid däremot vore det mycket trevligare utåt havet. Detta även för våra konferensgäster som vill ta sig ett dopp och för alla andra som älskar bad. Bänkar som avskiljare för bilar, och för att enkelt kunna slå sig ned, vore också trevligt.

Vi skulle vilja få gästhamnen till ett bilfritt och säkert område. Flytvästar finns redan till låns. Vi önskar att kunna erbjuda barnfamiljer en aktivitet på plats i form av en ”krabbfiskebrygga”. En familjeaktivitet som inte kostar något och som representerar vår direkta närhet till havet. Vi tror att boende gäster i hamnen och på vandrarhemmet kan tänka sig stanna en extra natt om vi får ordning på ”badet”. Även öbor kanske tar sig ett dopp och köper glass o fika i caféet.

Idag består Nimbusgården av vandrarhem, café, lunchrestaurang, konferensverksamhet och gästhamn. Gästhamnen ligger precis intill farleden där alla båtar färdas norrut eller söderut. Hamnen har ett 20-tal gästplatser och önskan finns att göra området mer attraktivt för gäster som kommer med båt, bil eller buss. Även för lokalt boende som promenerar eller cyklar skulle platsen utgöra ett område att trivas på.

Nimbusgården ligger 200 meter från Öckerö färjeläge. Därifrån utgår mindre färjor till de bilfria öarna Grötö och Kalvsund, vilka väl lämpar sig för dagsutflykter.
Vi tror att med dessa åtgärder, skulle vi kunna få turister att stanna längre på Nimbusgården och mervärdet skulle öka för Öckerö kommun.